Compania farmecutică americană Alvogen şi-a anunţat intrarea pe piaţa din România ca urmare a strategiei de extindere a operaţiunilor pe piaţa din Europa de Est. Conform presei internaţionale, Alvogen a deschis deja un birou în Bucureşti.

Alvogen România se va concentra în prima fază pe activităţi de vânzare şi marketing pentru a sprijini lansarea mai multor produse în decursul acestui an.

“Credem că avem oportunităţi mari de dezvoltare pe pieţele din Europa de Est. Prin înregistrarea propriilor produse, achiziţii sau parteneriate, ţintim să avem o prezenţă puternică în această regiune”, a declarat Robert Wessman, preşedintele executiv al Alvogen. Wessman este fostul CEO al Actavis, una din cele mai mari companii de medicamente generice din lume.

Alvogen face recrutări

Divizia din România a companiei americane va fi condusă de Laurentiu Scheusan, care a condus în prealabil operaţiunile locale ale companiei Actavis. Acesta va avea ca primă sarcină crearea unei echipe de 60 de specialişti în domeniu.

“În următorii cinci ani vizăm să devenim una dintre cele mai mari companii farmaceutice de pe piaţa din România”, a declarat, la rândul său, Doug Drysdale, CEO-ul Alvogen.

Alvogen este o multinaţională care se concentrează în principal pe producerea de medicamente generice. În prezent, Alvogen are în proces de dezvoltare şi înregistrare peste 130 de medicamente, o parte importantă urmând să fie lansate în 2010.

Portofoliul de produse al Alvogen se adresează tratamentelor din domeniile oncologic, cardiologic, respirator, neurologic şi gastroenterologic.

Compania are o istorie de peste 100 de ani şi deţine facilităţi de producţie în Asia, Europa şi America de Nord.