În curând, românii vor putea circula pe o nouă porţiune a Autostrăzii Transilvania. Vineri, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat că, începând cu luna septembrie, se va putea circula pe o porţiune de 25 de km din Autostrada Transilvania.

„Astăzi lucrăm pe aproximativ 240 de km de autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare. Până la sfârşitul anului, credem că vom reuşi să dăm ordinele de începere efectivă a lucrărilor pe încă 60-70 de km de autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare, ceea ce ar însemna ca în anul 2020 să se lucreze efectiv pe şantierele din România pe aproximativ 300 de km.

Vă asigur că, în acest an, Autostrada Transilvania va avea daţi în trafic 25 de km de autostradă în luna septembrie. Pot să afirm cu toată responsabilitatea acest lucru, pentru că cei 5,5 km între Biharia şi Borş sunt recepţionaţi, iar cei 18 km, plus descărcarea de la Cheţani, sunt în proporţie de 98-99% finalizaţi. Aşadar, la începutul lunii septembrie vom circula pe încă 25 de km de autostradă din Autostrada Transilvania”, a precizat ministrul Lucian Bode, aflat la Satu Mare.

Ministrul îşi doreşte inaugurarea a încă 40 km de drum de mare viteză între Sebeş şi Turda

Ministrul Transporturilor şi-a mai exprimat dorinţa ca cei 40 de kilometri de autostradă dintre Sebeş şi Turda să fie finalizaţi în acest an, însă a recunoscut că totul depinde de mobilizare antreprenorilor.

„Aici depinde foarte mult de mobilizarea antreprenorilor. Un antreprenor este mobilizat şi are un progres de peste 90%. Celălalt, din păcate, nu are o mobilizare foarte bună şi aici săptămânal avem discuţii cu ei pentru a reuşi să îi determinăm să se mobilizeze pentru a se încadra în termenul asumat”, a adăugat ministrul, potrivit Agerpres.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandra Pandrea