Dacă majoritatea dintre noi nu dăm o importanţă atât de mare aspectului cazare atunci când ne planificăm concediul pentru că oricum nu plănuim să stăm prea mult în cameră, sunt persoane care pun cazarea pe primul loc.

Unul dintre cele mai scumpe hoteluri din lume este Four Seasons din New York. O noapte în penthouse-ul Ty Warner costă nu mai puţin de 42.000 de dolari. Penthouse-ul are 400 de metri pătraţi şi ocupă un etaj din hotel. Acesta oferă o privelişte de 360 de grade a Manhattan-ului. Penthouse-ul a fost decorat la indicaţiile designerului Peter Marino şi ale miliardarului Ty Warner.  Ocupanţii acestui penthouse au acces la o terasă cu gradină ZEN, ospătar personal, şofer, antrenor de fitness şi maseuze.

 
Cu trei mii de dolari mai scump decât acest penthouse este apartamentul prezidenţial din hotelul Raj Palace din India. Pentru 45.000 de dolari pe noapte primeşti mai mult spaţiu decât ai avea nevoie vreodată. Penthouse-ul are 1.500 de metri pătraţi împărţiţi pe patru etaje, pereţi din aur, terasă, piscină, muzeu şi vedere panoramică a oraşului Jaipur.

Cea mai scumpă cameră de hotel din lume se găseşte în hotelul Wilson din Geneva, Elveţia.  Închirierea celui mai scump penthouse costă 65.000 de dolari pe noapte. Acesta este format din 12 camere.  Ocupând un întreg etaj al hotelului, accesul se face cu un lift privat. Există o cameră de fitness, una de biliard, pian, bibliotecă, etc. Uşile şi ferestrele sunt antiglonţ. Cei care se cazează aici au o privelişte minunată către lacul Geneva şi Mont Blanc. Aceasta este locul ideal de cazare pentru celebrităţi sau şefi de stat.