Amazon a închis sau a abandonat planurile de deschidere a 42 de facilități și unele proiecte din Europa, potrivit New York Post.

Firma de consultanță MWPVL International Inc., care urmărește amprenta imobiliară a Amazon, estimează că gigantul fie a închis, fie a abandonat planurile de deschidere a peste 40 de facilități, însumând aproape 25 de milioane de mp de spațiu util, a informat Bloomberg.

Potrivit MWPVL, Amazon a amânat deschiderea altor 21 de locații, totalizând aproape 28 de milioane mp. Gigantul comerțului electronic a anulat, de asemenea, câteva proiecte europene, majoritatea în Spania, a precizat firma.

Care este explicația

„Amazon este o afacere dinamică și explorăm încontinuu noi locații”, a declarat purtătorul de cuvânt al Amazon, Maria Boschetti, pentru Fox News Digital.

„Analizăm diferiți factori atunci când decidem unde să dezvoltăm locații viitoare pentru a ne servi cel mai bine clienții. Avem zeci de centre de livrare, centre de sortare și stații de livrare în construcție și în curs de dezvoltare în întreaga lume. Este ceva obișnuit pentru noi să explorăm mai multe locații simultan și să le ajustăm, în funcție de nevoile din rețea”, a afirmat Boschetti.

Cea mai mare contracție din istoria companiei

Informația vine după ce, recent, s-a anunțat că Amazon închide două stații de livrare în Maryland, în care lucrau 300 de oameni.

În al doilea trimestru, forța de muncă a Amazon s-a redus cu aproximativ 100.000 de locuri de muncă, ajungând la 1,52 milioane, cea mai mare contracție, de la un trimestru la altul, din istoria companiei.

Amazon anunțase încă de la începutul acestui an că va începe subînchirierea unor spații de depozitare, deoarece cumpărăturile online au încetinit.

Ce decizii a luat recent gigantul american

Directorul executiv, Andy Jassy, s-a angajat să desfașoare o parte din expansiunea din perioada pandemiei care a împovărat Amazon cu un surplus de spațiu de depozitare și cu prea mulți angajați.

Gigantul comerţului electronic a raportat un număr de 1,6 milioane de angajaţi la nivel global, la 31 decembrie 2021, inclusiv lucrători din depozit plătiţi cu ora şi personal de birou care câştigă salarii anuale.

Potrivit The Wall Street Journal, Amazon intenționează să subînchirieze cel puțin 10 milioane mp de depozit și analizează opțiuni pentru a încheia sau renegocia mai multe contracte de închiriere.

Spațiul suplimentar include facilități din New York, New Jersey, California și Georgia, a informat Bloomberg News.