Primul caz de infecţie cu COVID-19 în România a fost înregistrat în data de 26 februarie, în următoarele 12 zile fiind confirmate câte unul – două cazuri zilnic. Primul caz confirmat în Capitală s-a înregistrat pe 7 martie, fiind vorba de un bărbat de 40 de ani care venise de la Roma.

Începând cu data de 10 martie, trendul ascendent s-a accelerat, potrivit unei analize publicate pe site-ul INSP.

Până în prezent, sunt 906 cazuri de coronavirus înregistrate pe teritoriul ţării, iar 86 de persoane s-au vindecat.

Potrivit ultimelor date furnizate de autorităţi, vârsta medie a pacienţilor diagnosticaţi, până în prezent, în România, cu noul coronavirus este de 43 de ani, cel mai mare procent reprezentându-l persoanele cu vârste cuprinse între 19 şi 50 de ani (61%). Cei cu vârste cuprinse între 51 şi 69 de ani reprezintă 28% din cazurile de îmbolnăvire, iar cei de peste 70 de ani – 5%. De asemenea, 3% sunt minori, 54% – femei, iar 43% – bărbaţi.

Conform datelor INSP, peste 100.000 de persoane sunt în prezent izolate la domiciliu, iar peste 6.000 – în carantină.

Primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României s-a înregistrat pe data de 22 martie.

În prezent bilanţul deceselor a ajuns la 17

 • Cazul 1 – Bărbat, 67 de ani, confirmat cu COVID-19 pe 18 martie la UPU din cadrul Spitalului Filiaşi. Transferat în aceeaşi dată la SCBI Craiova. Pacientul avea afecţiuni preexistente foarte grave.
 • Cazul 2 – Bărbat, 74 de ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Dr. Victor Babeş din Bucureşti, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Suferea de boală cronică preeexistentă.
 • Cazul 3 – Bărbat, 70 de ani, internat în Spitalul Judeţean Piatra Neamţ și confirmat pozitiv din 19 martie. Suferea de afecțiuni cronice preexistente. Din 20 martie a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.
 • Cazul 4 – Femeie, 72 ani, internată în data de 21 martie, în Spitalul Judeţean Suceava, cu afecţiuni asociate cronice. Nu avea istoric de călătorie şi nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv.
 • Cazul 5 – Bărbat, 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23 martie, internat la Spitalul Judeţean Suceava în 21 martie.
 • Cazul 6 – Bărbat, 64 de ani, din Arad. A fost internat din data de 20 martie, în stare gravă la Spitalul Judeţean Arad, intubat în secţia ATI și a decedat în aceeași zi.
 • Cazul 7 – Bărbat, 65 de ani, internat la Spitalul Universitar Bucureşti, confirmat pozitiv în 21 martie.
 • Cazul 8 – Bărbat, 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19 martie. A venit din Italia cu fiica sa. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină și avea obezitate de grad II.
 • Cazul 9 – Bărbat, 59 de ani, pacient la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, cu afecţiuni medicale cronice. Data decesului a fost 22 martie, confirmarea infectării cu coronavirus a venit în 23 martie, când au sosit rezultatele probelor de laborator.
 • Cazul 10 – Femeie, 80 de ani, internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava cu afecțiuni cronice în prealabil. Decesul s-a produs în 23 martie, când a şi fost confirmată pozitiv.
 • Cazul 11 – Femeie, 64 de ani, din judeţul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Judeţean Suceava – secţia ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, unde a decedat marţi.
 • Cazul 12 – Bărbat, 74 ani, din judeţul Ialomiţa, internat la Bacău în Spitalul Comăneşti, secţia ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. şi a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, şi insuficienţă renală cronică.
 • Cazul 13 – Femeie din judeţul Caraş-Severin, în vârstă de 72 de ani, transferată în seara zilei de 24 martie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Timişoara, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, secţia ATI. Femeia fusese internată la spitalul din Reşiţa în 21 martie. Ea fusese în Spania şi s-a aflat în autoizolare la domiciliu din 20 martie.
 • Cazul 14 – Bărbat, 52 ani, internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Suceava, confirmat pozitiv cu COVID 19 în data de 23 martie. Bărbatul suferea de obezitate.
 • Cazul 15 – Bărbat de 63 de ani din judeţul Neamţ. Acesta fusese internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi în secţia de ATI, fiind confirmat pozitiv pe 21 martie.
 • Cazul 16 – Femeie de 70 de ani din judeţul Suceava, internată la Spitalul din Suceava, fiind confirmată în aceeași zi cu noul coronavirus.
 • Cazul 17 – Femeie de 70 de ani din judeţul Suceava, internată la Spitalul din Suceava, fiind confirmată în aceeași zi cu noul coronavirus.