Clubul AC Milan a anunţat sâmbătă seara că directorul său tehnic, Paolo Maldini, şi fiul său cel mic, Daniel (18 ani) au fost testaţi pozitiv la coronavirus.

”Paolo şi Daniel sunt bine şi după ce au petrecut deja mai mult de două săptămâni în casă, fără contact extern, urmează, aşa cum este prevăzut în protocoalele medicale, să-şi extindă carantina pentru a se recupera complet”, a informat AC Milan.

De şapte ori campion al Italiei

Paolo Maldini (51 de ani) a jucat 25 de ani la Milan, fiind mult timp căpitanul echipei. A fost de şapte ori campion al Italiei şi de cinci ori câştigător al Cupei Campionilor Europeni sau Ligii Campionilor.

Daniel Maldini, fiul său, a fost convocat în premieră, în noiembrie anul trecut, la prima echipă a lui AC Milan, continuând astfel dinastia Maldini la clubul lombard, anunță Agerpres.

Aşa cum se ştie, atacantul argentinian Paulo Dybala, de la Juventus Torino, a devenit unul dintre cei mai celebri fotbalişti infectaţi cu coronavirus, după ce clubul italian a anunţat, sâmbătă, testul său pozitiv.

Se află în izolare la domiciliu

Juventus preciza că jucătorul nu prezintă simptome şi se află în izolare la domiciliu.

”Jucătorul, aflat în izolare voluntară din data de 11 martie, ca fi monitorizat în continuare”, a anunţat clubul într-un comunicat, adăugând că Dybala e ”bine şi asimptomatic”.

Dybala este al treilea jucător de la Juventus pozitiv la Covid-19, după Daniele Rugani şi francezul Blaise Matuidi.

Pe 11 martie, fundaşul Daniele Rugani a devenit primul jucător din Serie A testat pozitiv la noul coronavirus, care a făcut circa 5.000 de morţi în Italia.

Mai mulţi jucători ai clubului torinez (Gonzalo Higuain, Sami Khedira, Miralem Pjanic şi Douglas Costa) au părăsit Italia săptămâna aceasta şi izolarea voluntară pe care o respectau din 11 martie, creând polemică în Italia.