„Va solicit sa imi comunicati, defalcate pe fiecare an in parte, cate cereri de recunoastere a gradului profesional de PICCJ, ca urmare a ocuparii unor functii din fruntea Ministerului Public prin numire politica de catre Presedintele Romaniei, au fost respinse de Sectia pentru procurori a CSM din 2012 pana in prezent”, am cerut in solicitarea trimisa catre CSM.

Ieri, Kovesi a fost întrebată cum comentează faptul ca nu are grad profesional de PICCJ, iar cererea de recunoastere a acestui grad i-a fost respinsa de Sectia pentru procurori a CSM.

Fosta șefă DNA a spus că: „Sunt primul procuror caruia i s-a refuzat aceeasi cerere” de recunoastere a gradului profesional de PICCJ.

„Este de notorietate ca doamna Kovesi nu este singurul procuror care, fara a avea grad profesional de PICCJ, a ocupat o functie de conducere in Ministerul Public in care a fost numita politic si a carei cerere de recunoastere a gradului profesional de PICCJ i-a fost respinsa de Sectia pentru procurori a CSM. Ramane sa aflam oficial de la CSM, insa, in cate alte asemenea cazuri cererile de recunoastere a gradului profesional au fost respinse si daca doamna Kovesi este, intr-adevar, “primul procuror caruia i s-a refuzat aceeasi cerere””, scrie Florica Roman pe blog.