Compania belgiană Noukies, care produce şi comercializează jucării şi articole de îmbrăcăminte pentru copii, caută în România un partener masterfrancizat.

Compania a luat naştere în Belgia, în anul 1996, ca o afacere de familie înfiinţată de cuplul Katia şi Simon Pierre Gilliot de Paepe. În 1992, cei doi fondatori înfiinţaseră o altă firmă, Amtoys, care comercializa jucării cumpărate de la diferiţi producători europeni. Patru ani mai târziu, şi-au lansat prima linie proprie de produse, sub marca Noukies: o serie de jucării de pluş.

În momentul de faţă, marca Noukies este prezentă în 26 de ţări. Extinderea pe piaţa internaţională a început în 2004, cu două noi magazine, deschise în Bruxelles şi, respectiv, la Paris. Expansiunea reţelei a continuat în 2005, cu alte unităţi inaugurate în Franţa, Belgia şi Liban, iar din 2006 Noukies operează şi în Italia, Germania şi Arabia Saudită.

Pentru piaţa din România, compania urmăreşte identificarea unui partener masterfrancizat. Din punct de vedere financiar, investiţia totală iniţială pentru preluarea şi operarea afacerii Noukies la nivel naţional este de aproximativ 150.000 de euro, din care taxa de intrare în reţeaua de franciză este de 20.000 de euro pentru fiecare unitate deschisă. Celelalte costuri sunt legate de amenajarea spaţiului şi de achiziţionarea stocului iniţial de jucării şi articole vestimentare.

Investiţia pentru deschiderea unui prim magazin Noukies diferă în funcţie de suprafaţa acestuia, francizorul acordând asistenţă în amenajarea şi lansarea unităţii, dar şi sprijin pe parcursul derulării contractului viitorului său partener masterfrancizat.

Începând din 2002, pentru a răspunde cererilor diversificate ale tinerilor părinţi, Noukies a alăturat colecţiilor sale de jucării o linie vestimentară creată pentru copii (de la nou-născuţi până la cei în vârstă de şase ani), sub marca Noukies Baby. Printre articolele de îmbrăcăminte comercializate se numără jachete, fustiţe, pantalonaşi, tricouri şi pijămăluţe. Compania mai produce şi elemente de decoraţiuni interioare pentru camerele bebeluşilor. Articolele de îmbrăcăminte sunt confecţionate din materiale de calitate, accentuând diversitatea coloristică. Totodată, jucăriile de pluş Noukies folosesc materiale moi, uşor de spălat, în nuanţe pastelate.