Planul prevede "transferul capacităţii de producţie de sisteme electronice de control pentru clienţii din afara Chinei de la fabrica companiei din Suzhou, China, la o nouă facilitate de producţie în Timişoara, România", se arată într-un document transmis de American Superconductor bursei americane, citat de mediafax.ro

Fabrica din România ar trebui să devină operaţională în următoarele 12 luni.

În timp ce facilităţile de producţie din China vor continua să deservească piaţa chineză, numărul de angajaţi va fi redus ca urmare deschiderii noului centru de producţie în România.

 American Superconductor intenţionează să închidă o fabrică din statul Wisconsin şi să mute producţia în Massachusetts, unde are deja operaţiuni, inclusiv sediul companiei.

Ca urmare a acestor măsuri, American Superconductor se aşteaptă să înregistreze economii de costuri de 3 milioane de dolari anual, începând din trimestrul al patrulea al următorului an fiscal.

Planul de restructurare va afecta până la 120 de angajaţi, inclusiv din China. Ca urmare a nevoii de a reloca anumite posturi, numărul de locuri de muncă desfiinţate se va situa la aproximativ 5-10% din numărul de angajaţi înregistrat în decembrie.

Mai multe detalii pe mediafax.ro