Conform unui comunicat al companiei, remis joi AGERPRES, Five SPRL este a doua companie de insolvenţă pe care CITR o preia, după Solve Insolve IPURL din Arad, în anul 2011. 

Five SPRL este un jucător important în piaţa de profil, cu un portofoliu reprezentat la nivel naţional şi proceduri importante în zona de sud-est a României. În acest context, preluarea portofoliului societăţii Five a generat deschiderea unei noi filiale a CITR, în Galaţi, care se adaugă celor opt unităţi deţinute în ţară, în Bucureşti, Bihor, Braşov, Cluj, Ilfov, Satu-Mare, Sibiu şi Timiş. 

'Piaţa insolvenţei e în schimbare. Vorbim despre noi provocări economice, despre alte dimensiuni ale business-urilor care intră în insolvenţă, despre creanţe mai mari şi un impact mai puternic al colapsului unei companii, acum şi asupra partenerilor. Odată cu noile realităţi economice ne propunem şi noi, ca profesie, să evoluăm. Piaţa insolvenţei este, încă, fragmentată, dar devine din ce în ce mai clar că o procedură de insolvenţă complexă poate fi soluţionată în beneficiul părţilor implicate doar printr-o abordare holistică, a unei companii puternice, cu resursele şi forţa necesară să abordeze procese din ce în ce mai complexe', a spus Andrei Cionca, CEO CITR. 

Cu o experienţă acumulată în peste 15 ani în activitatea de practician în insolvenţă, CITR a gestionat peste 800 de societăţi în procedura insolvenţei în cele opt filiale din ţară. 

În prezent, în piaţa din România îşi desfăşoară activitatea circa 4.000 de practicieni în insolvenţă. 

CITR este parte a CITR Group, un grup de societăţi specializat în identificarea de soluţii personalizate pentru însănătoşirea companiilor. 

SURSA: Agerpres