Astfel, conform deciziei judecătoreşti, aceasta urmează să-şi achite datoria restructurată în 4.700 de rate lunare a câte 160 de euro, ultima plată fiind stabilită pentru data de 31 martie 2404.

Cazul a fost făcut public de către parlamentarul Giorgos Kyrtsis, din partea forţelor democratice de stânga, care a adus copia deciziei în forul legislativ, dând-o drept exemplu a inventivităţii în cazuri disperate. Până şi la un pas de prăpastie se poate găsi o soluţie.

Numele companiei nu a fost făcut public, iar la această soluţie s-a putut ajunge datorită faptului că IKA Social Security Organization a fost dispusă să recupereze datoria chiar şi în aceste condiţii, deşi până la calendele greceşti pare doar un pas.

Premierul elen Antonis Samaras a avertizat la 5 octombrie ţările Uniunii Europene că Grecia are nevoie de un nou pachet de ajutor financiar de cel puţin 31,5 miliarde de euro, comparând situaţia ţării sale din prezent cu cea a Germaniei din perioada Republicii de la Weimar, care a dus la instalarea naziştilor la putere. În cazul în care actuala coaliţie de guvernământ din Grecia se va destrăma există riscul unui colaps al sistemului democratic în sine, a avertizat Samaras.

Grecia se numără printre ţările cele mai afectate de criza financiară din 2008. Datoria suverană a statului balcanic depăşeşte de 1,5 ori Produsul Intern Brut (PIB), iar recesiunea continuă pentru al cincilea an consecutiv.
Sursa: Agerpres