Principalul indice, EGX, a pierdut 42% în cursul primelor nouă luni ale anului 2011 ating cel mai scăzut nivel din ultimele 30 de luni.

Bursa de la Cairo a fost constrânsă să-şi suspende activitatea pe data de 27 ianuarie, la două zile după izbucnirea protestelor care în cele din urmă au condus la căderea lui Hosni Mubarak. Egyptian Stock Exchange a rămas închisă timp de două luni iar de la reluarea tranzacţiilor a rămas sensibilă la mişcările de protest şi grevele care au lovit întreaga ţară.

Armata egipteană, care conduce ţara de la demisia sub presiunea protestelor a lui Hosni Mubarak, la 11 februarie, a extins recent perioada de valabilitate a legii privind starea de urgenţă, în vigoare fără întrerupere de la asasinarea preşedintelui Anwar al-Sadat, în 1981.

Alegerile parlamentare sunt programate să demareze pe data de 28 noiembrie şi urmează să se întindă pe o perioadă de patru luni, după care o comisie specială va avea la dispoziţie şase luni să elaboreze o nouă constituţie înaintea stabilirii datei alegerilor prezidenţiale.
SURSA: Agerpres