Şeful Sberbank, German Gref, estimează că profitul băncii doar de la subsidiarele sale din străinătate va ajunge anul acesta la 900 milioane de dolari, transmite RIA Novosti.

‘În primul semestru din 2013 am câştigat 14,5 miliarde de ruble (440 milioane de dolari) de la subsidiarele Sberbank din străinătate şi până la sfârşitul anului sperăm să obţinem profituri de aproximativ 900 milioane de dolari’, a afirmat German Gref la o întâlnire cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

În 2012, Sberbank a achiziţionat Denizbank, divizia din Turcia a băncii franco-belgiene Dexia, pentru aproximativ 3,6 miliarde de dolari (2,9 miliarde de euro).
Denizbank a fost a doua achiziţie importantă pentru Sberbank, care a plătit în februarie anul trecut 505 milioane de euro (635,5 milioane de dolari) pentru banca austriacă Volksbanken AG, pentru a-şi spori prezenţa în Europa emergentă. Sberbank vrea să se extindă în Europa Centrală şi de Est, iar obiectivul băncii este obţinerea a cel puţin 5% din profit din operaţiunile internaţionale.

În 2012, profitul net al Sberbank a ajuns la nivelul record de 346,2 miliarde de ruble (10,5 miliarde de dolari) iar pentru acest an estimează un câştig de 370 miliarde de ruble (11.3 miliarde de dolari).

Sursa: Agerpres