Compania Naţională de Administare a Infrastructurii Rutiere plăteşte lucrările pentru construcţia lotului 3 din autostrada Lugoj-Deva, proiect anunţat a se finaliza în luna septembrie
Potrivit facturilor afişate pe site-ul CNAIR, Comsa SA Barcelona, zilele trecute, liderul asocierii Teloxim Con – COMSA SA – Aldesa Construcciones – Arcadis-Eurometudes, constructorul lotului 3 din Lugoj-Deva, a depus o factură, în valoare de 7,35 milioane lei.
Construcţia autostrăzii Lugoj – Deva, Lot 3,  costă circa 579.927 milioane lei, fără TVA. Contractul pentru execuţia celor 22,1 km de autostradă a fost semnat în noiembrie 2013. Oficialii CNAIR preconizează că cei 22 km de autostradă se deschid traficului în luna septembriet, în prezent fiind realizate aproximativ 85% din lucări.  

Proiectul a fost întârziat pentru că au avut probleme cu obţinerea autorizaţiei de construire privind lucrările din coridorul expropriat suplimentar, contractul a fost modificat odată cu necesitatea construcţiei unui ecoduct la km 57,7, nu au existat exproprieri pentru lucrările aferente descărcării traficului în zona Holdea şi nu a fost autorizaţie de construire pentru Pasajul km 59+505 peste autostradă din zona descarcării Holdea. Anul trecut, un rambleu de pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva a luat-o la vale, informa ziuadevest.ro. 

În primăvara acestui an, oficialii Ministerului Transporturilor au inspectat lucrările lotului trei al autostrăzii A 1 Lugoj-Deva ( 21 km.) Oficialii MT au precizat, de mai multe ori, că antreprenorul nu s-a mobilizat pentru finalizarea lcurărilor și că riscă rezilierea contractului.