Europarlamentarul USR Clotilde Armand a publicat miercuri, pe pagina personală de facebook, o fotografie în care vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache încalcă legea. Mai exact, acesta nu poartă mască de protecţie în Parlament.

Totodată, Clotilde Armand face apel la Poliția Română să ia măsurile necesare în acest context.

„Asta e o captură de acum câteva minute din Parlamentul României. Dl deputat PSD Florin Iordache încalcă aici mai multe reguli. Toată lumea poartă mască însă dl Iordache se vrea mai ”deștept”. În perioada stării de alertă institutită din cauza pandemiei de COVID19 purtarea măștilor în spații închise este obligatorie.

Acum câteva zile Poliția Română i-a amendat pe toți miniștrii din fotografia de la aniversarea lui Ludovic Orban pentru că n-au purtat masca. Sper să-și facă treaba și în această situație Poliția Română. Fără alte întrebări”, a scris Clotilde Armand pe pagina de facebook.

Răsturnare de situație

Vinerea trecută a apărut pe rețelele de socializare o fotografie în care premierul Orban și mai mulți membri PNL încălcau regulile.

Fotografia a fost făcută într-unul dintre birourile de la Guvern.

În urma acestei abateri, Ludovic Orban a achitat două amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise.

Totodată, conform Poliţiei Capitalei, doi membri ai Executivului au fost sancţionaţi cu câte două amenzi contravenţionale fiecare, în cuantum de 3.000 de lei pentru fiecare persoană, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară şi pentru fumat în spaţii în care acest lucru este interzis.