NVIDIA este prima companie care oferă un plug-in pentru video-uri 3D destinat cadrului de dezvoltare Microsoft Media Platform (MMP) versiunea 2.5 (cunoscut precedent sub denumirea Silverlight Media) cu suport pentru ochelarii activi 3D shutter.  Acest plug-in se bazează pe aceeaşi tehnologie care stă la baza site-ului comunităţii NVIDIA pentru conţinut 3D, www.3DVisionLive.com.  

Cadrul de dezvoltare MPP Player este reprezentat de un cod de tip open-source ce permite dezvoltatorilor de aplicaţii să implementeze cu uşurinţă si rapiditate aplicaţii robuste, scalabile şi customizabile, pentru Web, bazate pe Microsoft Silverlight şi cu suport integral pentru funcţia IIS Smooth Streaming şi Microsoft PlayReady DRM.

“Datorită noului plug-in video NVIDIA 3D, dezvoltatorii de aplicaţii pot să profite pe deplin de suportul pentru difuzarea de video 3D stereoscopic disponibil în cea mai recentă versiune a cadrului de dezvoltare Microsoft Media Platform Player,” a declarat David Sayed, senior product manager la Microsoft Corp.  

NVIDIA lansează, de asemenea, un ghid de utilizare subliniind paşii esenţiali şi componentele necesare dezvoltatorilor pentru a integra capabilităţiile de difuzare video 3D în site-urile web. Plug-in-ul aplicaţiei de redare video 3D şi ghidul de utilizare sunt disponibile pe site-ul www.3DVisionLive.com/apps.