În unităţile industriale specializate, numărul de bovine sacrificate a rămas constant, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu 0,2%.

În iulie 2011, raportat la luna precedentă, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a reprezentat 14,1% din totalul sacrificărilor de bovine.

Numărul total de porcine sacrificate în iulie a scăzut cu 3,6%, iar greutatea lor în carcasă a crescut cu 6,3%. În luna iulie 2011, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au reprezentat 74% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 1,3%, respectiv cu 0,6%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate în iulie şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 37,7%, respectiv cu 32,4%, faţă de luna precedentă. Tăierile în unităţile industriale specializate, care deţin o pondere de 18,3% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine, au crescut atât numeric cât şi la greutatea în carcasă, de 2,5 ori.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut, în iulie, cu 2,4%, faţă de iunie. În unităţile industriale specializate s-a realizat 87,4% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut, în luna iulie, faţă de iunie, atât la numărul de păsări sacrificate, cât şi la greutatea lor în carcasă cu 7,3%, respectiv cu 7,4%.

Comparativ cu iulie 2010, în iulie 2011 numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 2,7%, respectiv cu 14,3%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 9,1%, respectiv cu 6,7%.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 7,7%, respectiv cu 14,2%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 11,2%, respectiv cu 10,9%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate în iulie 2011, comparativ cu iulie 2010, a rămas constant, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu 14,9%. Tăierile în unităţile industriale specializate au crescut cu 87,5% la numărul de capete sacrificate şi cu 62% la greutatea lor în carcasă.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 7,6%, respectiv cu 0,4% în iulie 2011, raportat la luna similară a anului trecut. În unităţile industriale specializate, s-au înregistrat scăderi atât la numărul păsărilor sacrificate, cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 5,0%, respectiv cu 1,6%.

Potrivit INS, în intervalul iulie 2010 – iulie 2011, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă a animalelor sacrificate sau înregistrat în luna decembrie la porcine şi în luna aprilie la ovine şi caprine, când au loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte.
SURSA: Agerpres