Pe medii de rezidenţă, în trimestrul întâi, spre deosebire de primele trei luni ale anului trecut, cele mai multe locuinţe au fost construite în mediul rural, respectiv 55,6%.

Repartiţia pe fonduri de finanţare a locuinţelor terminate relevă faptul că, în primele trei luni ale acestui an s-a păstrat acelaşi trend ca şi în trimestrul I 2010, respectiv numărul locuinţelor realizate din fondurile publice a scăzut cu 232 locuinţe, iar numărul locuinţelor realizate din fondurile private a scăzut cu 128 locuinţe.

Potrivit INS, scăderi semnificative au avut loc în regiunile de dezvoltare Sud – Vest Oltenia (-254 locuinţe) şi Sud – Muntenia (-155 locuinţe). Creşteri s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Nord – Est (+71 locuinţe) şi Nord -Vest (+70 locuinţe).

Sursa datelor o constituie Cercetarea statistică trimestrială ‘Construcţii de locuinţe’ ( LOC TR ), care reprezintă suportul informaţional pentru stabilirea numărului de locuinţe terminate în cursul perioadei analizate, precum şi în curs de execuţie la sfârşitul perioadei analizate la care nu s-au realizat încă toate lucrările prevăzute în documentaţia de execuţie sau care au fost terminate dar nerecepţionate.

SURSA: Agerpres