China are mai mulţi utilizatori de Internet decât întreaga populaţie a Statelor Unite, după ce numărul porsoanelor care folosesc WWW-ul a ajuns la 338 milioane, la finele lunii iunie.

Numărul internauţilor din China a înregistrat o creştere spectaculoasă, cu 40 de milioane, în primele şase luni ale anului, potrivit Centrului de informare chinez asupra Internetului (CNNIC).

De asemenea, numărul conexiunilor la Internet de mare viteză a crescut în aceeaşi perioadă cu 10 milioane, la 93,5 milioane, mai arată datele CNNIC.

În urmatorii ani numărul utilizatorilor de Internet va continua să crească, mai ales în zonele rurale, ca urmare a investiţiilor în reţelele 3G. China Telecom, China Mobile şi China Unicom au anunţat deja că vor aloca 40 de miliarde de dolari pentru dezvoltarea reţelei 3G.

Cu toate că numărul internauţilor este atât de ridicat, China este recunoscută ca una dintre ţările care recurge la cenzura în mediul online atunci când este vorba de informaţii sensibile din punct de vedere politic cum ar fi criticile la adresa guvernului.

SURSA: PC World