Situaţia epidemiei de coronavirus este dramatică aproape în întreaga Europă; pe continent numărul deceselor este mult mai mare faţă de media deceselor din întreaga lume.

Luând în considerare cele două valuri ale epidemiei, datele înregistrate în Ungaria sunt în continuare mai bune faţă de media UE. János Szlávik, şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Centrum din Budapesta, a declarat pentru mass-media publică faptul că statisticile ungare cu privire la decesele cauzate de coronavirus sunt mult mai riguroase faţă de cele ale altor ţări.

Ungaria a doborât aproape toate recordurile de până acum

În Ungaria au fost doborâte aproape toate recordurile de până acum cu privire la epidemia de coronavirus. Conform celor mai recente date, ieri au fost depistate aproape 4.000 de noi cazuri de coronavirus şi 84 de persoane, în general în vârstă, cu boli cronice, şi-au pierdut viaţa.

Astfel, numărul total al deceselor a ajuns la 1.973. Numărul cazurilor active de infectare este de peste 63.000. În spitale sunt internate 4.767 de persoane infectate cu coronavirus, dintre care 348 sunt conectate la aparate de ventilaţie mecanică.

80% dintre aşezările din Ungaria, afectate de COVID-19

Optzeci la sută dintre aşezările din Ungaria sunt afectate de infectările cu noul coronavirus, a declarat marţi o şefă de departament din cadrul Centrului Naţional de Sănătate Publică (NNK) în cadrul unui briefing de presă al comisiei operative responsabile cu gestionarea pandemiei de COVID-19, informează MTI.

Datele de săptămâna trecută au relevat o prezenţă crescută a virusului în sistemele de canalizare din Budapesta, Bekescsaba, Eger, Kecskemet, Szekszard, Tatabanya, Veszprem şi din alte oraşe importante, ceea ce sugerează că ne putem aştepta la o creştere a numărului de infecţii, a precizat Agnes Galgoczi.

Comisia operativă şi autoritatea epidemiologică continuă să monitorizeze îndeaproape situaţia şi îşi vor prezenta propunerile de măsuri guvernului.