Numărul pacienţilor pozitivi a ajuns în Italia la 84.842, cu 3.119 mai puțini față de bilanțul precedent prezentat de Protecția Civilă. În ultimele 24 de ore s-au infectat numai 1.083 de persoane, cel mai mic număr înregistrat în ultimele două luni și 194 au murit pentru un total de 30.395 de decese.

Cel mai mare număr de pacienți vindecați

Astăzi s-a înregistrat și cel mai mare număr de pacienți vindecați: 4.008. Pentru prima dată, în șapte regiuni: Molise, Calabria, Valle d’Aosta, Polia, Friuli-Veneția Giulia, Umbria, Sardinia şi în provincia autonomă Trento nu s-a înregistrat în ultimele 24 de ore niciun deces.

De la 4 mai, Italia a intrat în a doua fază de relaxare a restricțiilor, permițând cetățenilor, în plus față de măsurile anterioare, plimbările în spațiile verzi din cartierele de rezidență și vizitele la rude, dar nu mai cele din aceeași regiune. Nu se poate însă ieși din locuințe fără declarația pe propria răspundere. În vreme ce, încă de dimineață, foarte multe persoane au ieșit în parcuri și grădini publice pentru a alerga sau pentru a se plimba, controalele forțelor de ordine pe străzi s-au înmulțit