Noua tabletă poate fi disponibilă împreună cu abonamentul cu Internet Colibri Special pentru doi ani.

Clienţii care achiziţionează produsul luni, în ziua lansării, din Orange Concept Store sau online primesc o reducere de 100 euro, indiferent de planul tarifar ales.

"Numărul clienţilor interesaţi de segmentul tabletelor a crescut de patru ori în acest an, comparativ cu anul trecut", a declarat, luni, la lansare, product manager Orange, Pavel Căruntu.

Compania deţine trei tipuri de tablete în portofoliu şi intenţionează ca până la finalul acestui an să îşi lărgească gama de produse.

Samsung deţine o cotă de piaţă de 40% pe segmentul tabletelor, potrivit lui Sorin Manea, Manager Telecom Division Samsung Electronics România.

"Piaţa smartphone-urilor s-a dublat în ultimul an. Samsung deţine o cotă de piaţă de aproape 40% pe segmentul smartphone-urilor, precum şi pe segmentul tabletelor", a afirmat Sorin Manea.

Tableta Samsung Galaxy Tab 10.1 are sistem de operare Android, dimensiuni de 256,7 x 175,3 x 8,6 milimetri. Greutatea este de 565 grame. Bateria are autonomie până la 9 ore, autonomie în redare muzică de până la 72 ore şi procesor 1GHz dual-core NVIDIA Tegra 2. Memoria de lucru este de 1GB (RAM), iar memoria de stocare este de 16 GB. Gadget-ul poate fi utilizat pentru acces la Internet, mobile Office, Google Mobile Service.

Orange are 10,1 milioane de clienţi în România şi a înregistrat venituri de 235 milioane de euro în trimestrul doi al anului 2011.