‘Turismul internaţional creşte, susţinut de performanţele solide din Europa’ precizează OMT într-un comunicat, care menţionează, de asemenea, regiunile Asia-Pacific şi Orientul Mijlociu printre zonele cu performanţe bune. Organizaţia estimează că în primele opt luni ale anului numărul turiştilor internaţionali a crescut cu 38 de milioane comparativ cu perioada similară a anului trecu până la cifra record de 747 milioane. ‘Europa a beneficiat cel mai mult de creşterea turismului în primele opt luni ale anului, numărul sosirilor în regiune fiind cu 20 de milioane de mai mare decât anul trecut’, precizează OMT.

Datele arată că în lunile iunie şi august numărul turiştilor internaţionali a depăşit 125 de milioane în fiecare lună, în timp ce în luna iunie a fost depăşit pentru prima dată pragul de 100 milioane de sosiri internaţionale.

‘În condiţiile în care creşterea economiei mondiale este la un nivel redus, turismul internaţional continuă să înregistreze rezultate peste medie în majoritatea regiunilor lumii, oferind oportunităţi vitale pentru crearea de locuri de muncă economiilor locale’, a declarat secretarul general al OMT, Taleb Rifai.
Anul trecut, numărul turiştilor la nivel mondial a depăşit pentru prima dată pragul de un miliard, în creştere cu 4% în ritm anual.

În prima jumătate a acestui an au fost înregistraţi 500 milioane de turişti internaţionali, graţie unei creşteri peste aşteptări de 5% care ar urma să continue şi în a doua parte a anului.

Sursa: Agerpres