Contractul a fost atribuit asocierii Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN) şi Centrul de Inginerie Tehnologică Obiective Nucleare (CITON), prin negociere, în data de 29 mai 2015. 

Potrivit anunţului, principalele modalităţi de finanţare sunt veniturile proprii ale companiei Nuclearelectrica SA, 'din capitolul cheltuieli de producţie CNE Cernavodă'. 

Societatea Naţională Nuclearelectrica a încheiat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 35,435 milioane lei, cu 11% mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut. 

Principalele domenii de activitate ale Nuclearelectrica se axează pe producerea de energie electrică, termică şi de combustibil nuclear. 

Nuclearelectrica are două sucursale, fără personalitate juridică: Sucursala CNE Cernavodă, care exploatează Unităţile 1 şi 2 de la CNE Cernavodă precum şi serviciile auxiliare şi Sucursala FCN Piteşti, fabrica de combustibil nuclear. 

Energia electrică produsă anual de Unităţile 1 şi 2 CNE Cernavodă reprezintă circa 20% din producţia de electricitate totală a României. 

AGERPRES


Te-ar putea interesa și: