Scena politică este zguduită din temelii. Traian Băsescu pare că nu mai are scăpare. O spune jurnalistul Ion Cristoiu, care a devoalat planul de trecere pe linie moartă a fostului președinte. CNSAS a votat în unanimitate, reverificarea relației fostului președinte Traian Băsescu cu Securitatea, după ce ar fi apărut elemente noi la dosar.

În primul rând, a fost găsit un număr de dosar, dar și numele conspirativ al lui Traian Băsescu folosit la vremea aceea, „Petrov” și, de asemenea, două note informative care ar dovedi că au existat oameni care au fost turnați și care au avut de suferit în urma acelor acțiuni.

Jurnalistul Ion Cristoiu a lansat o teorie-bombă în cazul colaborării lui Traian Băsescu cu fosta Securitate. „Această evaluare a fost făcută pentru cei care candidează la europarlamentare. Dacă domnul Traian Băsescu este validat, hotărârea e validată de către justiție Băsescu riscă și pedeapsa și o sancțiune penală, dar înseamnă scoaterea din joc pentru europarlamentare. Eu nu sunt adeptul teoriei că el a fost lăsat din brațe.

El a fost lucrat acum, deoarece anul acesta locul DNA de scoatere din joc a oamenilor nedoriți a fost luat de CNSAS”, a spus Ion Cristoiu, conform Antena 3.

Fostul președinte, Traian Băsescu, este capul de listă al Partidului Mișcarea Populară (PMP) pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai. După ce a fost parlamentar, ministru, primar, dar și președinte de stat, Băsescu își dorește acum un mandat de europalamentar.