Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) consideră "greu de înţeles şi acceptat" opiniile exprimate de conducerea BNR şi a unor reprezentanţi ai Consiliului Fiscal, care apreciază că o creştere anuală a PIB-ului cu mai mult de 3% ar reprezenta un pericol şi o revenire la situaţia din 2008. Pe de altă parte, reprezentanţii asociaţiei nu susţin creşterea salariilor în sectorul bugetar, în condiţiile menţinerii unei legislaţii stufoase, neclare generând "o birocraţie inutilă, care consumă nejustificat resursele financiare limitate ale companiilor", spun reprezentanţii asociaţiei, într-un comunicat remis astăzi presei.

AOAR a propus Preşedinţiei României, motivat de anunţata întâlnire a reprezentanţilor partidelor parlamentare pentru reexaminarea unor prevederi ale Codului Fiscal, negocierea reală, profesionistă şi responsabilă a unui Pact privind Dezvoltarea Economică a Romaniei până în anul 2025 sau 2030.

AOAR solicită totodată acceptarea consolidării fiscale pentru grupurile de firme româneşti, similar tratamentului aplicat companiilor multinaţionale. AOAR argumentează că această măsură ar sprijini dezvoltarea organică a grupurilor de firme româneşti, dezvantajate în continuare de costurile mari ale creditării, comparativ cu costurile creditelor pentru companiilor multinaţionale. "AOAR a participat activ la dezbaterea Codului Fiscal, insistând pe eliminarea discriminării negative a grupurilor de firme româneşti, cărora nu li se acceptă consolidarea fiscală, în mod similar cu ceea ce se acceptă pentru grupurile de firme multinaţionale", se afirmă în documentul citat.

Sursa: AGERPRES