Mulți lăsăm diverse lucruri în apropierea routerului, fără să fim conștienți că nu ar trebui să facem asta. Unele obiecte, lăsate lângă router, pot provoca defecțiuni acestui aparat.

După cum se știe, zgomotul electromagnetic este produs de toate echipamentele electronice, afectând funcționalitatea rețelelor Wi-Fi și provocând interferențe cu funcționarea routerului.

Lista cu obiectele care nu trebuie să stea lângă router este scurtă și avem:

  • frigider
  • cuptor cu microunde
  • monitoare pentru copii
  • camere wireless
  • dispozitive Bluetooth
  • unități USB
  • carduri cu bandă magnetică
  • chei magnetice

Motivul pentru care aceste obiecte nu trebuie lăsate lângă router

Unitatea de compresie a frigiderului creează un câmp electromagnetic, care atinge intensitatea maximă atunci când este activat, iar acest lucru poate perturba recepția internetului. În plus, dacă mutați routerul mai aproape de birou, unde se află calculatorul, acesta va interfera, fără îndoială, cu funcționarea dispozitivelor Bluetooth, cum ar fi tastaturile sau mouse-urile fără fir.

În plus, se recomandă cu tărie să nu amplasați routerele Wi-Fi în apropierea oglinzilor. Acest lucru se datorează faptului că oglinzile, în funcție de poziționarea lor, pot fie reflecta, fie obstrucționa semnalul. De exemplu, un router plasat în spatele unei uși de dulap cu o oglindă suspendată va întâmpina o ecranare a semnalului.

Pentru a obține o poziționare optimă, amplasați routerul în centrul geometric al apartamentului și ridicați-l cât mai sus posibil deasupra podelei.

În cazul plasării routerului pe o masă din hol, este esențial să evitați să puneți pe el carduri bancare. Îngrijorarea provine de la banda magnetică de pe carduri, care poate să nu dăuneze routerului, dar poate face cardurile inutilizabile după doar câteva ore de apropiere de router.

În plus față de considerațiile de mai sus, este esențial să vă asigurați că routerul rămâne la distanță de acvariu. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că un acvariu generează o umiditate substanțială, iar apa împiedică transmiterea undelor radio, afectând în consecință distribuția internetului.

În altă ordine de idei, există știri recente despre aprobarea noului standard de comunicare optică fără fir Li-Fi, care se laudă cu viteze de 100 de ori mai mari decât Wi-Fi-ul obișnuit. Se preconizează că primele gadgeturi compatibile cu Li-Fi, care ar trebui să revoluționeze comunicațiile fără fir, vor sosi încă de anul viitor.