Acest medicament care este în prezent la mare căutare în farmacii este extrem de periculos.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, medicul Mihai Craiu a transmis un mesaj pentru toți cei care sunt”în căutare frenetică de Ivermectină”. Acesta a spus care sunt efectele medicamentului și ce probleme poate cauza.

”Dacă sunteți în căutare frenetică de Ivermectină sau dacă ați fost sfătuiți să utilizați deja acest produs de uz veterinar, vă rog să citiți, înainte de a decide calea de urmat, poziția oficială a Colegiului Medicilor din România.

Și postarea pe această temă a unui medic veterinar – în comentarii”, a scris Mihai Craiu.

Ce provoacă acest medicament

Totodată, medicul a explicat faptul că acest medicament este folosit doar în cazul animalelor, iar cei care susțin că utilizarea ivermectinei în prevenția coronavirusului este benefică, nu au dovezi solide pentru a-și susține argumentele.

El a mai adăugat că înțelege faptul că ”speranțele” ne pot face să luăm decizii eronate atunci când vrem să fim în siguranță.

”Un argument major împotriva utilizării Ivermectinei în prevenția și tratamentul maladiei COVID-19 este lipsa unor dovezi solide. Speranțele (mai ales cele nerezonabile, izvorâte din emoții puternice) pot să ne ducă înspre decizii eronate.

Primul studiu serios ce arata un efect al ivermectinei asupra replicării lui SARS-CoV-2 este acesta!

Dar este un studiu pe culturi de celule, nu un studiu la om”, a mai adăugat el.

Medicul a mai subliniat clar faptul că ivermectina nu poate fi utilizată la pacienții care au coronavirus, și mai ales nu în doze uzuale. El le-a recomandat totodată românilor să fie mai prudenți când vine vorba de medicamente.

”Ivermectina este bună (vedeți aici la ce maladii umane) dar ÎN PREZENT nu este dovedit că o putem utiliza cu succes la pacienții infectați cu virusul pandemic, mai ales în dozele uzuale.

MESAJ DE LUAT ACASĂ – pentru moment fiți prudenți cu promisiunile de “medicamente minune”, mai scrie medicul Mihai Craiu pe o rețea socială.