Pastilele pe care nu trebuie să le iei niciodată împreună! Cresc riscul de accident vascular cerebral

Pandemia de coronavirus ne-a făcut să realizăm că sănătatea ar trebui pusă pe primul loc și că niciodată nu știm când aceasta ar putea fi grav afectată. În urma ultimului an, majoritatea oamenilor au decis să-și schimbe stilul de trai pentru a-și crește imunitatea, cu scopul de a evita eventuale boli.

Primul lucru care ne vine în minte atunci când dorim să creștem imunitatea corpului sun vitaminele. Puțini suntem conștienți de faptul că o bună parte din ele nu cresc longevitatea sau nu scad șansele de boli cardiovasculare sau, și mai rău, accidentele vascular cerebrale.

Combinarea acestor două pastile crește șansele de AVC

Din păcate, combinate, unele pastile pe care le considerăm benefice pot avea efecte grave. Analiza făcută de Universitatea Johns Hopkins și publicată în ”Analele Medicinei Interne” arată că vitamina D, luată în același timp cu calciul, crește riscul AVC.

Analiza arată că 3,690 de pacienți, dintr-un total de 42,072 care au participat la studiu au avut accidente vascular cerebrale după ce li s-a administrat vitamina D și calciu. Asta i-a făcut pe cercetători să concluzioneze că vitamina D, combinată cu calciu, poate crește riscul de AVC cu 17%.

Acest lucru fost adus în atenția publicului după ce, în 2016, un studiu publicat în ”Osteoporosis International” arăta o creștere a riscului de AVC. La acel moment, autorul principal al studiului, Gunhild Hagen, a precizat că efectele benefice pe care le au aceste două pastile în cazul unei fracturi nu sunt atât de mari încât să depășească risurile de AVC.

Calciul și vitamina D sunt foarte des luate împreună

Serviciul de Sănătate din Marea Britanie arată să vitamina D și calciul sunt elementare pentru o viață sănătoasă. Doctorul Erin Michos, director al departamentului de Sănătate Cardiovasculară pentru Femei din cadrul Johns Hopkins, spune că o treime din adulții din Statele Unite ale Americii iau vitamina D și calciul împreună. El subliniază că aceste două suplimente alimentare sunt luate într-un număr mult mai mare în rândul bătrânilor din SUA.

Potrivit lui, peste 65% dintre femeile cu vârsta peste 70 de ani iau calciu, în timp ce peste 60% de americani, cu vârsta de peste 65 de ani, iau vitamina D, notează bestlifeonline.com.

Calciul a fost asociat cu boli ale inimii

”Harvard Heart Letter” arată că există mai multe preocupări cu privire la suplimentele cu calciu și că există mai multe teorii care spun că, în doze mari, acest supliment poate provoca o creștere a calciului din sânge cre se va depozita pe artere.

Un raport publicat în 2016 în ”Journal of the American Heart Assocition” arată că, în urma unui deceniu în care au fost testați pentru boli ale inimii mia mult de 2.700 de pacienți, s-a descoperit că suplimentele cu calciu pot duce la creșterea acestor boli și la deteriorarea acesteia.

Erin Michos a mai spus că mulți americani sunt de părere că mai mult este mai bine atunci când vine vorba despre suplimentele cu calciu. Medicul reiterează ideea că oamenii nu trebuie să facă abuz de aceste suplimente pentru că riscă boli ale inimii sau ale sistemului vascular.

Sursă foto: Dreamstime