După recenta scumpire operată săptămâna aceasta, Petrom nu mai are niciun sortiment de motorină sub 6 lei. Prețul de 6,01 lei al celui mai ieftin sortiment de motorină nu este, din păcate, cu mult mai mic decât la companiile concurente: Lukoil vinde cea mai ieftină motorină cu doar 9 bani sub pragul de 6 lei, în timp ce la Rompetrol cea mai ieftină motorină mai are o diferență de 6 bani ca să atingă acest prag psihologic.

Deși mai ieftine, Nici benzinele nu mai au mult până să depășească toate nivelul de 6 lei.

Cel mai aproape este Rompetrol, unde cea mai ieftină benzină mai are doar 6 bani până la nivelul de 6 lei, urmat de Petom, care mai are de pus 11 bani pentru ca cea mai ieftină benzină să ajungă la un nivel de neimaginat în urmă cu ceva timp. La Lukoil, cel mai ieftin sortiment de benzină costă 5,85 de lei.

Și pentru cei care preferă un carburant premium, cel mai scump sortiment de benzină la ora actuală este la Rompetrol: 6,58 lei.

Dacă vrem să tragem o concluzie, atunci aceasta este simplă: dacă trendul de scumpire se menține, în curând nu vom mai vedea vreun sortiment benzină sau motorină sub 6 lei, iar sortimentele scumpe se vor apropia de următorul prag psihologic: cel de 7 lei.

Statistic, vă permiteți un preţ mai mare

Deși prețul benzinei nu are absolut nicio corelație cu salariul, totuși nu poți să faci abstracție de nivelul salariilor atunci când vorbești de prețul benzinei.

Statistic, vă permiteți să cumpărați benzină mai scumpă. Asta pentru că, salariul mediu brut crește, cel puțin în statisticile statului.
Salariul mediu brut de bază a fost de 1.719 lei pentru salariaţii care au lucrat 21 de zile, cu program complet în luna octombrie 2011, în creștere cu 12,7% comparativ cu anul precedent. Salariul mediu brut realizat a fost de 1.922 lei, cu 11,7% mai mare decât anul anterior.