PSA Peugeot-Citroen l-a numit pe Jean-Pierre Ploue in functia de director de design al grupului. Numirea acestuia vine in urma plecarii lui Jerome Gallix din fruntea diviziei de design a Peugeot si va intra in vigoare incepand cu data de 1 octombrie 2008.

Pana la numirea lui Ploue in aceasta functie, grupul nu beneficia de un astfel de post. Peugeot si Citroen beneficiaza fiecare de cate un departament separat de design. Acestea isi vor continua activitatea in aceeasi formula, insa vor fi gestionate acum de catre aceeasi persoana.

Pana acum, Jean-Pierre Ploue a ocupat functia de sef al departamentului de design al Citroen incepand cu anul 2000.

Potrivit unui comunicat al PSA, Ploue “a condus cu succes renasterea designului Citroen din ultimii opt ani. Acesta a creat designul modelelor C5, C4 si C4 Picasso, care au primit numetoase premii pe aceasta tema. In timpul carierei sale, Ploue a mai facut parte din echipa Ford Motor si Renault. In cadrul Renault, Jean-Pierre Ploue a creat prima generatie a modelului Twingo.

SPA Peugeot-Citroen a anuntat ca Jerome Gallix a decis sa paraseasca echipa Peugeot pentru “a-si urmari un proiect personal”. El a fost in fruntea designerilor de la Peugeot pentru circa 12 luni.

Ploue va conduce de la 1 octombrie echipele de design ale Citroen si Peugeot in cadrul centrului de design al grupului, din localitatea Velizy, in sud-vestul Parisului.

Sursa: Automotive News