Forţa noului model GTS se bazează pe un motor V8 aspirat, modificat, ce dezvoltă o putere de 430 CP (316 kw) la 6.700 rpm, depăşind modelele Panamera S şi 4S cu 30 CP (22 kw), scrie Agerpres.

În plus, cuplul maxim a crescut de la 500 Nm la 520 Nm, iar cutia de viteze PDK (Porsche Doppelkupplungsgetriebe) transmite puterea de la motor către sistemul de tracţiune integrală (PTM) atunci când este activată opţiunea Sport Chrono.

Noul Panamera GTS accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 4,5 secunde până la viteza maximă de 288 km/h.

În privinţa consumului mediu, acesta este de 10,9 l/100 km sau de 10,7l/100 km atunci când autoturismul este echipat cu anvelope cu coeficient de frecare redus.

Pentru o ţinută de drum şi mai stabilă, bolidul este echipat cu distanţiere de 5 mm pe roţile din spate. Tracţiunea necesară este dată de roţi de 19 inci, iar sistemul de frânare este acelaşi la modelul Panamera Turbo.

Din punct de vedere al designului, Panamera GTS îşi arată independenţa prin modificări aduse părţii frontale, laterale şi spate, precum şi prin ornamentele de culoare neagră.

De asemenea, interiorul a fost modificat pentru a se potrivi personalităţii sport a maşinii, cu scaune sport, volan SportDesign cu padele de schimbare a vitezelor şi interior îmbrăcat în piele cu suprafeţe din Alcantara, exclusiv GTS.

Noul Porsche Panamera GTS va fi lansat în februarie 2012, preţul fiind de 128.402 euro (fără TVA).