Conceput în întregime la centrul de cercetare și dezvoltare Hyundai din Germania, noul i40 reprezintă un indicator al progresului realizat de marcă în ultimii ani și are misiunea de a seta un nou nivel de calitate si confort în gama Hyundai. Modelul este disponibil atât în versiune sedan cât și wagon și beneficiază de cea mai vastă garanție fără limită de kilometri disponibila în industrie: cinci ani, integrală și transmisibilă. Serviciului de garanție i se alatură și cinci de ani asistență rutieră, precum și cinci ani de verificări tehnice periodice gratuite.
Aspectul sportiv al modelului i40 nu are, conform producătorului, un impact negativ asupra nivelului de confort. Se remarcă ampatamentul de 2,77 metri și cele mai generoase dimensiuni din clasă pentru cap (1.025mm), umeri (1.455mm), și picioare (1.170mm). Spațiul menționat promite tuturor ocupanților una dintre cele mai confortabile mașini din segmentul D al pieței. Capacitatea de depozitare a noului i40 îl situează la nivelul competiției din acest segment prin volumul de 553 de litri, disponibil cu bancheta spate ridicată, și până la 1.719 litri, cu bancheta spate rabatată.
Noul i40 va fi disponibil cu o gamă de trei motorizări Euro V: două alimentate cu benzină și unul diesel – în două versiuni de putere. Aceste motoare acoperă o gamă de putere de la 115 CP la 177 CP, oferind cuplu pe o plajă largă de turații. Modelul este disponibil în ambele variante de transmisie – manuala și automată.
Lista dotărilor include sistemul inteligent de parcare și sistemul de menținere a benzii de rulare, precum și sistemul de conectivitate cu tehnologie Bluetooth® cu recunoaștere vocală și navigație cu cameră pentru mersul cu spatele. În ceea ce privește confortul, i40 va fi disponibil cu frână de parcare electrică, scaune față ventilate, scaune spate încălzite și rabatabile, precum și dotări noi pentru acest segment, precum sistem automat de dezaburire și volan încălzit. Opțiuni avansate de iluminare, precum lumini de zi în standard cu faruri cu Xenon sau instrumente de bord afișate pe un ecran LCD, vor ajuta, în opinia constructorului, la poziționarea lui i40 în fruntea segmentului D din Europa.
Modelul i40 foloseste cele mai noi tehnologii de siguranță activă și pasivă, menite să asigure protecție maximă pentru pasageri. Caracteristicile de siguranță activă, care sunt oferite în standard în majoritatea țărilor, includ ESP (controlul electronic al stabilitatii), ABS (sistem de franare care previne blocarea roților), Hill Start Assist Control (sistem de asistență la plecarea din pantă), VSM (sistem de management al stabilității vehiculului), Brake Assist System (sistem de asistență la franâre) și Emergency Stop Signal (pornirea luminilor de avarie în cazul frânării de urgență). În ceea ce privește siguranța pasivă, fiecare i40 european va fi dotat cu până la nouă airbag-uri – frontale, laterale și cortină, precum și cu airbag pentru genunchi, disponibil standard pentru toate variantele.
Directorul executiv al importatorului Hyundai din România, Dragoș Magdalina consideră că „luând în calcul vânzările de motoare diesel, care acopera 80% din totalul acestui segment în România, anticipăm că motorul diesel de 1,7 litri care dezvoltă 136 CP, va fi cel mai popular propulsor pe piața locală, atât pentru clienții persoane fizice, cât si pentru clienții de flotă. Ne vom concentra eforturile către comercializarea preponderentă a acestei motorizări”. De altfel, oferta actuală a dealerilor este compusă exclusiv din modele dotate cu acest propulsor, la prețuri cuprinse între 25.238 euro și 27.594 euro. Temporar este disponibilă o ofertă care implică prețuri cumprise între 23.998 euro și 26.354 euro. Restul motorizărilor vor intra pe piață, treptat, la începutul anului viitor.