Modelul este disponibil în şapte versiuni de motorizare, trei linii de design (Sport Line, Modern Line, Luxury) şi cu cele mai moderne tehnologii BMW EfficientDynamics şi BMW ConnectedDrive, iar preţul minim de vânzare este de 25.500 euro pentru versiunea 316d, 4 cilindri diesel, 85 kW/ 116 CP.

Noul model BMW Seria 3 este cu 93 mm mai lung decât versiunea anterioară, ajungând la 4.624 mm. BMW Seria 3 este disponibil în şapte versiuni de motorizare (trei pe benzină şi patru diesel), iar toate propulsoarele dispun de tehnologia TwinPower Turbo. În echiparea standard pentru toate modele este, în premieră pentru BMW Seria 3, comutatorul Driving Experience Control cu modul de funcţionare ECO PRO. Acesta din urmă schimbă răspunsul cutiei de viteze şi al acceleraţiei, precum şi modul de funcţionare a sistemelor electrice de confort pentru o rulare cât mai eficientă, putând realiza o economie de combustibil de până la 20%.

Potrivit sursei citate, în premieră pentru segment, noul BMW Seria 3 este disponibil opţional cu cutia de viteze automată cu opt trepte, aceasta putând îmbunătăţi suplimentar consumul de combustibil cu până la 0,7 litri (în cazul 335i, măsurători conform standardelor UE).

BMW oferă, inclusiv în România, cea mai extinsă gamă de servicii de internet în automobil, toate aceste servicii fiind disponibile şi pe noul BMW Seria 3.

Prima generaţie BMW Seria 3 a debutat în anul 1975, fiind disponibilă iniţial numai într-o singură versiune de caroserie, compact cu trei uşi. Acesta purta semnătura lui Paul Bracq, legendarul designer responsabil şi pentru a doua generaţie BMW Seria 7 sau concept-car-ul BMW Turbo.

După cinci generaţii, 36 de ani şi 12,5 milioane unităţi, BMW Seria 3 este cel mai bine vândut model al mărcii şi un factor important în susţinerea poziţiei de cel mai de succes constructor premium de automobile.

Numai în 2011, mai bine de unul din patru modele BMW livrate a fost un BMW Seria 3, respectiv din totalul de 1.380.384 unităţi BMW comercializate în 2011, un număr de 384.464 au fost BMW Seria 3, în toate variantele de caroserie.