Mazda MX-5 este un automobil de tip roadster (sport, cu două locuri), produs în Japonia, la Hiroshima, şi va fi pusă în vânzare în Europa în această toamnă.

Potrivit unui comunicat al importatorului, citat de Agerpres, versiunea nouă şi îmbunătăţită Mazda MX-5, cel mai popular roadster din lume, are caracteristici de siguranţă şi de comportament superioare, împreună cu retuşuri de design interior şi exterior prin intermediul cărora, cele două modele – hard top şi soft top – sunt mai atractive.

MX-5 facelift are un spoiler frontal redesenat care îi conferă un aspect mai agresiv şi contribuie la performanţele aerodinamice, iar clienţii europeni vor avea, de asemenea, la dispoziţie o nouă nuanţă de gri, culoarea Gri Metropolitan fiind înlocuită cu Gri Dolphin. La interior panourile decorative şi spiţele volanului au fost regândite pentru o notă suplimentară de rafinament.

În România, modelul va beneficia şi de un pachet sport pentru versiunea de top, Revolution. Sport Pack include jante de aliaj de 17 inch, carcasă proeminentă pentru cadrane, inele cadrane vopsite în gri, contur ramă faruri de culoare neagră, carcase oglinzi exterioare negre, hard top retractabil vopsit negru şi bare de protecţie pentru tetiere vopsite în argintiu.

Mazda a introdus şi un nou sistem de protecţie pentru pietoni denumit Capota activă, care ridică automat capota dacă este detectat impactul cu un pieton la viteze de peste 20 de km/h. Acest sistem creează instantaneu spaţiu sub capotă pentru a absorbi energia din impact şi pentru a uşura şocul. Totodată, noul design al spoilerului frontal creşte nivelul de protecţie pentru picioarele pietonilor.