Maşina are o caroserie în cinci uşi, faţă de precedenta generaţie care dispunea de trei portiere, fiind echipată cu o gamă de motorizări ce include, alături de 1.3 Multijet 95 CP şi 1.2 69 CP, şi noul Twin Air 0.9 85 CP, International Engine of the Year în anul 2011 şi cel mai puţin poluant motor pe benzină în acest moment, toate echipate standard cu sistemul Start&Stop.

Noua Lancia Ypsilon îşi păstrează atuurile de maşină compactă şi designul Made in Italy. Autovehiculul dispune de mânerele portierelor spate incluse în rama uşii, dar şi de unul dintre cele mai încăpătoare portbagaje din clasa sa – 245 litri.

Tot la capitolul dimensiuni, maşina are 3,84 m lungime, 1,64 m lăţime şi un ampatament de 2,39 m, şi poate transporta în condiţii confortabile până la cinci persoane.

Din punct de vedere al siguranţei, modelul oferă în standard întreaga gamă de echipări specifice: ESP, ASR, Hill Holder, ABS+EBD şi patru airbaguri.

În privinţa opţionalelor, o notă de inedit este dată de sistemele Magic Parking (facilitează parcarea autoturismului în spaţii foarte înguste) şi Smart Fuel (prin care clasicul buşon rezervor este integrat în tubul de alimentare al rezervorului, deschizându-se şi închizându-se automat la introducerea/retragerea furtunului de alimentare).

Gama existentă oferă posibilitatea ca noul model să fie comandat în 600 versiuni diferite, datorită celor trei niveluri de echipare (Silver, Gold şi Platinum), 14 culori exterioare (dintre care trei bicolore), şase variante cromatice pentru tapiserii şi trei tipuri de jante.

Noua Lancia Ypsilon are un preţ de pornire în România de 9.806 euro (12.160 euro, cu TVA).