Noua Serie 7 de monitoare (SB750/TB750) include tehnologia de display wireless integrat (WiDi) de la Intel, pentru conectivitate sporită, dar și integrarea altor dispozitive mobile precum smartphone-uri și tablete, pentru mai multă flexibilitate şi productivitate. Modelele TB750 oferă şi funcționalitate HDTV cu un tuner TV încorporat. Seria 7 de monitoare este diponibilă în configurații de 24 și 27 de inch.

Samsung a introdus pentru prima oară tehnologia MHL pe monitoare, care oferă calitate superioară a imaginii şi dă posibilitatea accesării unei game largi de conţinut, chiar şi fără PC. De asemenea, utilizatorii de telefoane mobile se pot bucura de o viaţă mai mare a bateriei pentru că tehnologia MHL le permite acestora să-şi încarce dispozitivele mobile rapid şi uşor, fără să fie nevoie folosirea unui încărcător.

Noul monitor include şi o funcţie de control, Mobile Control, care le permite utilizatorilor să conecteze simultan o tabletă sau un smartphone, garantându-le un control deplin asupra dispozitivelor mobile prin intermediul interfeţei unitare a Seriei 7, a unui mouse şi a unei tastaturi obişnuite. Conexiunea dispozitivelor mobile la monitor se realizează foarte uşor, folosind doar cablul special şi accesând butonul MHL.  

Monitorul dispune şi de display WiDi cu tehnologie wireless Intel. Prin simpla descărcare a programului Intel WiDi pe PC, utilizatorii pot transfera formate audio sau video wireless pe monitorul Seria 7, creând astfel o opţiune convingătoare pentru utilizatorii care încearcă să reducă volumul de cabluri din casele şi birourile lor.

Seria 7 este mai mult decât un monitor. Acesta include şi funcţia Samsung Smart Hub, care le permite utilizatorilor să acceseze o gamă largă de aplicaţii, precum Hulu Plus, Netflix, jocuri şi altele. Aceste funcţii îl fac parte integrantă din conectivitatea de acasă sau de la birou.

Pentru soluţii multimedia complete, display-ul prezintă şi o funcţie integrată de picture-in-picture (PiP), care le permite utilizatorilor să lucreze chiar şi atunci când se uită la televizor. Totodată, funcţia Eco Saving ajută la economisirea energiei cu până la 50% faţă de monitoarele obişnuite.  Prețul estimat pentru noile monitoare Seria 7 este de 1.559 lei(cu TVA).