Prezent la testul internațional organizat de Dacia pentru noul Duster, Capital poate confirma o informație anunțată de noi încă din luna septembrie: Duster este primul model din istroia mărcii românești care, în varianta de top, depășește pragul de 20.000 de euro. Însă o surpriză și mai mare apare atunci când prețurile aferente pieței românești sent comparate cu cele anunțate pentru piața franceză. Noul Duster este tot primul model din gama Dacia care are un preț de bază mai mare în România decât în Hexagon!

Oficialii Dacia au anunțat aseară, la testul internațional desfășurat în Grecia că Duster 2 va avea, în România, un preț de bază de 12.350 de euro, cu peste 1.000 de euro mai mare decât cel mai ieftin Duster din generația anterioară (Acces 1.6 – 16 V, 114 CP, 4X2). Prețul de mai sus corespunde versiunii „Essential” dotată cu motor 1.6 SCe care dezvoltă 115 CP. Surprinzător pentru mulți, românii nu vor fi europenii care vor putea achziționa cel mai ieftin Duster 2. Asta pentru că în Franța modelul de bază, mai slab dotat decât cel vândut începând de astăzi la noi, costă doar 11.990 de euro.

 

Întrebați de Capital ce justifică o astfel de decizie, ofirialii Renault prezenți la testul desfășurat lângă Atena au explicat că românii au dovedit în ultimii ani că preferă versiunile mai dotate, ignorând aproape complet variantele de bază. Un studiu realizat de companie arată că, până acum, 98% dintre cumpărătorii de Duster au achiziționat cea mai scumpă variantă, Laureate, în timp ce 2% au preferat varianta Ambiance și doar ceva mai mult de 0% au dorit varianta de bază, Acces. Prin urmare, în timp ce în Franța există, de la începutul lunii noiembrie, o variantă Duster cu un preț de doar 11.990 de euro, în România modelul este disponibil doar de la al doilea nivel de echipare – deci, mai bine dotat decât varianta de bază din Franța – care costă minimum 12.350 de euro.

 

Cel mai scump SUV Duster 2 – Prestige, 1.5 dCi – 110 CP, 4X4 – costă de astăzi la noi, 18.750 de euro, însă adăugarea opționalelor precum „Avertizor unghi mort”, „Camera Multi-view”,  „Card acces mâini libere” și „Tapițerie din piele” urcă suma achitată la 20.200 de euro. Acest detaliu confirmă o informație făcută publică de Capital încă de la începutul lunii septembrie.

Modelul Dacia Duster 2, cu un design complet modificat, atât în interior cât și în exterior, poate fi comandat în România începând chiar de astăzi. Gama cuprinde două versiuni de echipare (Essential și Comfort) pentru motorizările alimentate cu benzină și trei (Essential, Comfort și Prestige) pentru motorizările Diesel.

Cei care doresc un model echipat cu cutia automată cu dublu ambreiaj EDC, prețul acestuia este de 16.800 de euro pentru versiunea Comfort și de 18.450 de euro pentru versiunea Prestige. Ca și până acum, cutia EDC nu este disponibilă, din motive tehnice, pe versiunile 4X4 ale noului Duster.

Detalii despre comportamentul rutier surprinzător de bun al noului Duster, dezvăluit în timpul testului din Grecia, veți putea citi într-un amplu articol care va fi publicat în curând în revista Capital.

 

Citește și:

Noua Dacia Duster are preț! SUV-ul românesc depășește pentru prima dată în istoria mărcii plafonul de 20.000 de euro

FOTO Dacia Duster 2 a fost prezentată oficial la Frankfurt Motor Show. Iată detaliile