Fostul președinte Traian Băsescu a ieșit la rampă și spus că semnarea Pactului pentru bunăstare propus de premierul Viorica Dăncilă ar echivala cu urcarea în barca guvernului PSD. ”Este cel mai mare fals pus pe hârtie”, a acuzat Băsescu, într-o intervenție telefonică televizată.

”Categoric, dacă aş fi preşedinte de partid, nu aş semna un asemenea pact, pentru că în primul rând ar fi o urcare în barca guvernului PSD pe nişte politici pe care noi le-am acuzat a fi incorecte. V-o spun sigur, am văzut în pact aici că grija PSD-ului care cheamă la semnarea acestui pact e bunăstarea românilor. Să nu se supere nimeni pe mine, dar e cel mai mare fals pe care l-am văzut pus pe hârtie, în ultimul timp”, a declarat prin telefon Traian Băsescu, în direct la România TV.

”Mărirea pensiilor şi salariilor nu înseamnă creşterea bunăstării. Înseamnă creşterea calităţii vieţii. Nu înseamnă spitale în care iei nosocomiale şi ieşi la cimitir, şcoli adecvate. Calitatea vieţii înseamnă să aibă autostrăzi, un mediu curat şi abia apoi salariu. Degeaba ai salariu mai mare dacă te duci în spital şi mori, degeaba ai pensie mai mare când ieşi din spital cu o cruce în faţă. Pensiile trebuiau mărite, dar trebuiau mărite chibzuit”, a explicat fostul președinte.