Administrația Biden este aproape de piatra de hotar a mandatului: primele o sută de zile. Și deja pare că s-a blocat în planul de relansare economică în valoare de 1.900 de miliarde de dolari. Din care, mai puțin de 10% nu are nicio legătură cu atenuarea impactului pandemiei, scrie NationalInterest.

Zeci de milioane de americani se vor bucura așadar să primească 1.400 de dolari. În discursul de la Conferinţa acţiunii politice conservatoare (CPAC), luna trecută, Donald Trump a arătat clar că ar vrea să revină la Casa Albă în 2024. Pe lângă faptul că a anunțat că intenționează să păstreze controlul și direcția Partidului Republican și să fie următorul candidat, Trump a mai demonstrat ceva.Și-anume, că a învățat să fie mai precaut cu privire la ceea ce spune și să dea mai puțină muniție de război opozanților săi.

Totodată, anchetele asupra atacului din 6 ianuarie asupra Capitoliului arată că fostul președinte și susținătorii săi nu au nimic de-a face cu planificarea asaltului. Așadar, acuzațiile că Trump are nemulțumiri abracadabrante legate de rezultatul alegerilor și că și-ar fi împins susținătorii la insurecție par să se prăbușească. Pe măsură ce prăbușirea devine tot mai evidentă, încercarea de a-l acuza pe Trump pe baza unor incitări pe care nu le-a făcut, la o insurecție pe care nu a dorit-o, ​​pentru a-l scoate dintr-o funcție pe care nu o mai ocupa, va fi considerată, pe bună dreptate, punctul culminant al ultimilor ani din istoria Partidului Democrat. Care nu a avut alt scop decât să arunce cu noroi în Trump.

În afară de planul de ajutorare, pe care republicanii îl consideră „bani aruncați pe fereastră”, nu vor fi adoptate măsuri de impozitare a bogaților, așa cum anunța în campanie echipa Biden-Sanders.

Dezastru și mai iminent amenință America: granița sudică

Este deja o criză scăpată de sub control și noua administrație e pe cale să se lovească de oprobriul înființării „cuștilor”, și cu acuzațiile de anulare a eforturilor administrației Trump de a stopa imigrația ilegală.

Aceste măsuri, alături de unele inițiative economice și stimulentele fiscale acordate de Trump, au permis creșterea rapidă a veniturilor americanilor. Și o răsplată binemeritată pentru fostul președinte, cu voturi, în noiembrie, ale afro-americanilor și latino-americanilor.

Un alt dezastru democratic este reforma poliției, care nu are nicio șansă de a fi adoptată în Senat. Dar care va alimenta teoria potrivit căreia rasismul poliției este motivul pentru mulți afro-americani sunt uciși sau răniți de poliție. Adevărata problemă este că afro-americanii reprezintă 23% din populația din Chicago, 33% în New York și 9% în Los Angeles. Afro-americanii comit între 50 și 80% din infracțiunile din aceste orașe. Răspunsul lui Trump la această problemă a fost să se concentreze pe crearea de locuri de muncă și eliminarea șomajului.

Singurul mare succes al lui Biden a fost că a răspuns la dorința țării pentru mai multă liniște. Trump a fost pur și simplu prea obositor chiar și pentru adepții săi. Era peste tot, la orice oră din zi și noaptea pe Twitter. Acum, are nevoie de un singur lucru: să rostească discursuri importante, de opt sau zece ori pe an, pentru a-și menține poziția de lider incontestabil al republicanilor. Și să aștepte ca soluțiile „salvatoare” aiuristice ale democraților și bâlbâielile noului președinte să provoace nostalgia americanilor după cei patru ani ai republicanului.

Toate indiciile din acest moment arată că republicanii vor câștiga alegerile de la mijloc de mandat (midterm elections). Și că Trump va reuși să-i facă pe americani să regrete că au dat vrabia din mână pe cioara de pe gard.