Un director de fabrica din Coreea de Nord a fost executat prin impuscare pe un stadion pe care se aflau 150.000 de spectatori, pentru ca a indraznit sa dea telefon in afara tarii. Informatia a fost facuta public de un grup de ajutor international, Good Friends, care a aflat de acest eveniment inca din octombrie.

In octombrie, Nordul l-a executat pe directorul de fabrica, pe care l-au prins ca isi instalase 13 telefoane (numar cu ghinion) in subsolul fabricii pe care o conducea, de unde telefona in exterior. Nu se stie in ce tari suna sau care era mesajul convorbirilor, insa numai acest gest a fost considerat suficient pentru a primi pedeapsa capitala.

Executiile publice in Coreea de Nord  s-au mai „domolit” din 2000 pana in prezent, insa Secretariatul ONU atrage atentia ca cifrele reale nu se cunosc, din cauza secretomaniei de care aceasta tara da dovada.

Good Friends nu a dezvlauit sursa informatiei, insa a completat ca, in urma executiei, au mai fost ucisi sase oameni si raniti 34, spectatori care s-au calcat in picioare la iesirea de pe stadion.

Coreenii de Nord (de rand) nu au dreptul sa comunice in afara tarii, lucru care este cvasi-imposibil din punct de vedere tehnic, insa exista echipamente de comunicatii prin satelit care acceseaza usor centralele telefonice din Coreea de Sud.

Sursa: Fox News

Data: 28 Noiembrie 2007