Nokia Siemens Networks, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente de telecomunicaţii din lume, a reprezentat o povară financiară pentru Nokia şi Siemens, încă de la înfiinţare, în 2007.

Totuşi, nici unul din parteneri nu caută să renunţe la compania mixtă, dar acum se confruntă cu multe pierderi şi scăderea numărului de clienţi. În 2013 urmează să se încheie oficial parteneriatul dintre Nokia şi Siemens iar ambele companii şi-au exprimat angajamentul de a continua colaborarea până atunci.

În august 2010, Nokia Siemens a confirmat că negociază cu unele fonduri private de investiţii, cum ar fi The Blackstone Group, Gores Group, KKR & Co. L.P., Silver Lake Partners, Bain Capital şi TPG Capital o potenţială investiţie de cel puţin un miliard de dolari în schimbul unei participaţii minoritare, de până la 30%.

Nokia Siemens Networks este lider mondial în furnizarea de servicii pentru industria de telecomunicaţii. Concentrându-se pe inovaţie şi dezvoltare durabilă, compania oferă un portofoliu complet de tehnologie de reţele mobile, fixe şi mixte, precum şi servicii profesionale care includ consultanţă şi integrarea sistemelor, implementare, mentenanţă şi servicii de operare de reţele.

Nokia Siemens Networks este una dintre cele mai mari companii din lume care furnizează servicii hardware, software şi profesionale pentru telecomunicaţii. Compania îşi are sediul în Espoo, Finlanda şi îşi desfăşoară activitatea în 150 de ţări.
SURSA: Agerpres