În 2013, Nokia şi-a vândut operaţiunile de telefonie mobilă către producătorul american de software Microsoft pentru 5,6 miliarde de euro. Conform acordului convenit la vremea respectivă cu Microsoft, Nokia nu va reveni pe piaţa telefoanelor mobile până la finele lui 2016. 

'Ne vom uita după parteneri adecvaţi. Microsoft produce telefoane mobile. Pur şi simplu le vom concepe şi apoi vom pune la dispoziţie brandul Nokia pentru licenţiere', a declarat Rajeev Suri. 

În luna aprilie a acestui an, Nokia a anunţat preluarea rivalului Alcatel-Lucent pentru 15,6 miliarde de euro în încercarea de a-şi extinde operaţiunile de producţie a echipamentelor de telecomunicaţii. De asemenea, Nokia a anunţat că intenţionează să scoată la vânzare serviciul său de cartografie Here, de care s-au arătat interesaţi atât producătorii germani de automobil BMW, Audi şi Mercedes cât şi o serie de companii din Silicon Valley precum şi o serie de companii de IT din China. 

Întrebat de Manager Magazin dacă există vreun ofertant preferat pentru serviciul de cartografie Here, Suri a răspuns: 'Oricine poate îmbunătăţi afacerea pe termen lung este un cumpărător bun'. 

În România, în luna septembrie 2011 compania Nokia a anunţat închiderea fabricii de la Jucu, la patru ani de la semnarea actului de înfiinţare. 

AGERPRES


Te-ar putea interesa și: