Discuţiile dintre Nokia şi liderii de sindicat au demarat după ce Nokia şi-a anunţat intenţia de a închide fabrica din Jucu până la sfârşitul anului 2011. În urma consultărilor, Nokia şi reprezentanţii sindicatelor au convenit în privinţa pachetelor compensatorii care vor fi oferite tuturor angajaţilor Nokia din fabrica de la Jucu, la finalul programului Bridge.
Pachetele compensatorii sunt peste nivelul prevăzut în clauzele contractului colectiv de muncă actual, depășind prevederile legislaţiei din România, și reprezintând 3 salarii de încadrare pentru fiecare angajat în cauză, la care se adaugă 1 salariu lunar pentru fiecare an de vechime în companie.
Nokia va oferi, de asemenea, o perioadă de graţie, din 1 ianuarie 2012 până la sfârşitul lunii martie  2012, reprezentând o perioadă suplimentară plătită, care să le permită angajaţilor care îşi pierd locul de muncă să se adapteze şi să se concentreze asupra re-angajării.
Liderii de sindicat au fost mulţumiţi de rezultatul consultărilor. "Pierderea locului de muncă este o situaţie dificilă. Însă, printr-un dialog constructiv, am găsit soluţii pentru reducerea impactului social şi pentru sprijinirea angajaţilor care îşi vor pierde locul de muncă”, au declarat Valentin Ilcaș, Preşedinte al Sindicatului Nokia Metal şi Cristian Copil, Preşedinte al Sindicatului Liber Nokia.
"Nokia este pregătită să îşi sprijine angajaţii,” a declarat Risto Meskus, directorul fabricii Nokia de la Jucu. ”Investim timp, bani şi expertiză pentru a sprijini re-angajarea, pentru a stimula noi oportunităţi de creştere pentru comunitatea locală,” a mai adăugat el.