Terminalul poate fi însă rezervat pentru achiziţie încă de acum, prin intermediul serviciul G-precomandă.

Nokia E7 este un telefon inteligent multifuncţional, cu ecran senzitiv şi tastatură QWERTY completă, amplasată sub ecranul AMOLED glisant cu diagonală de 4 inci, cu 16 milioane de culori şi rezoluţie de 640×360 pixeli.

Sistemul de operare este noul Symbian 3, ce oferă toate aplicaţiile necesare pentru business şi divertisment. Astfel, cu noul Nokia E7, utilizatorul dispune de Push E-mail în timp real prin Mail for Exchange, acces rapid la conturile de e-mail personale şi profesionale, configurare uşoară a calendarului şi sincronizare cu Microsoft Outlook, posibilitatea de a crea, edita şi împărtăşi documente Word, Excel, PowerPoint cu ajutorul aplicaţiei Quickoffice, respectiv de a vizualiza fişiere PDF cu Adobe Reader.

Nokia E7 va fi disponibil la Germanos în carcase având culorile gri închis şi alb argintiu. Terminalul dispune de o cameră foto digitală de 8 MP, cu flash dual-led, iar partea de multimedia este completată de sistemul audio Dolby Digital încorporat, difuzor extern de excelentă calitate, mufă audio standard de 3,5mm.

Nokia E7 poate opera şi în GSM şi în WCDMA, iar conectivitatea este asigurată de Wi-Fi 802.11 b/g/n,  Bluetooth 3.0, USB, inclusiv ca încărcător şi iesire HDMI. Pentru internet mobil, terminalul este compatibil 3G: HSDPA de până la 10,2 Mbps, putând fi folosit inclusiv ca modem pentru laptop.