Nokia 8 vine cu trei premiere mondiale pentru smartphone-urile bazate pe sistemul Android, incluzând o colaborare iniţiată cu producătorul de optică Zeiss. Având la bază performanţa şi sistemul Android pur, precum şi cel mai avansat design de carcasă monobloc din aluminiu până în acest moment, Nokia 8 are toate elementele unui smartphone Nokia cu adevărat de vârf de gamă.

Nokia 8 introduce o premieră mondială permițând transmiterea livestream de video Dual-Sight către reţele sociale, precum Facebook şi YouTube. Prin Dual-Sight se afișează simultan imagini filmate atât prin camera frontală, cât și prin cea din spate, putându-se utiliza modul de afişare split screen, atât pentru fotografii, cât și pentru video. Printr-o singură atingere, această capabilitate de livestreaming oferă, pentru prima dată în lume, posibilitatea celor cărora le place să creeze şi să împărtășească amintiri speciale de a se bucura de experiențe mai intense.

 

Nokia 8 este, de asemenea, primul smartphone care încorporează Nokia OZO Audio, prin care tehnologia exclusivistă folosită la Hollywood vă este accesibilă prin dispozitivul pe care îl țineți în mână. OZO spațial 360° oferă o experienţă audio intensă pentru materialele video 4K create chiar de dumneavoastră. Această soluţie de ultimă generaţie asigură retrăirea momentelor înregistrate la aceeaşi intensitate cu cea a celor trăite pe viu, astfel încât amintirile dumneavoastră să nu se estompeze niciodată.

Corpul monobloc subţire, de doar 4,6 mm la margini şi de doar 7,3 mm în centru, al telefonului Nokia 8 este construit cu precizie dintr-un singur bloc de aluminiu seria 6000, iar designul a fost rafinat cu ajutorul unui proces complex de prelucrare mecanică, electrochimică şi şlefuire. Modelele includ o finisare prin şlefuire fină cu o durată de 20 de ore pentru dobândirea aspectului ireproşabil. Telefonul beneficiază de puternica platformă mobilă Qualcomm Snapdragon 835 care, asociată cu experiența unui Android pur, securizat și actualizat asigură o performanță remarcabilă.

Nokia 8 va fi disponibil în patru culori: Polished Blue, Polished Copper, Tempered Blue şi Steel, şi va fi disponibil la un preţ mediu global de vânzare cu amănuntul de 599 euro, lansarea pe piață fiind programată pe tot parcursul lunii septembrie.

 

Specificaţii tehnice 

•    Disponibil în variante single SIM şi dual SIM
•    OS: Android Nougat 7.1.1
•    Chipset: Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile Platform 
o    MSM8998 (4* 2.45GHz Qualcomm® Kryo™ + 4* 1.8GHz Kryo)
•    RAM: 4GB 
•    Capacitate de stocare: Memorie internă de 64GB(3) cu slot extern pentru card MicroSD (suportă până la 256 GB) 
•    Factor de formă: Splashproof IP54 touch monobloc cu chei capacitive de sistem
•    Ecran: 5.3” IPS LCD QHD 2560 x 1440, 700nts luminozitate ecran, Corning® Gorilla® Glass 5, 2.5D Glass
•    Cameră cu optică ZEISS: 
o    Camera principală: 13MP (Colour + OIS) + 13MP (Mono), 1.12um, f/2.0, 76.9˚, PDAF, IR range finder, dual tone flash
o    Camera frontală: 13MP PDAF, 1.12um, f/2.0, 78.4˚, display flash
•    Conectivitate şi senzori: Type C, USB3.1 Gen 1 (5Gbps), 3.5mm headphone jack, senzor de lumină ambientală, senzor de proximitate, accelerometru, e-busolă, giroscop, senzor de amprentă digitală, senzor Hall, barometru, 802.11 a/b/g/n/ac (MIMO), BT 5.0, GPS/AGPS+GLONASS+BDS, NFC, ANT+
•    Baterie: Baterie integrată de 3090 mAh (4) cu Qualcomm® Quick Charge™ 3.0 compatibilă (18W, 5V/2.5A, 9V/2A, 12V/1.5A)
•    Audio: MP3,M4A, AAC,OGG,WAV,AMR,AWB(AMR-WB),FLAC,MIDI(MID,MIDI,XMF, MXMF,IMY,RTTTL,RTX,OTA)
•    Video: MP4, 3GP, 3G2, AVI, MKV, WEBM
•    Dimensiuni: 151.5 x 73.7 x 7.9mm (camera bump 0.4mm)
•    Greutate: 160g