Noile televizoare Toshiba prevăzute cu CEVO-Engine oferă o imagine de o claritate remarcabilă, graţie tehnologiei Auto Calibration, pot converti conţinutul 2D în 3D, includ o funcţie de recunoaştere a feţei pentru setări personalizate şi o experienţă web mai bogată.
Funcţia Auto Calibration permite televizoarelor să redea imaginile din filme natural, aşa cum au fost filmate.  În ceea ce priveşte tehnologia 3D, japonezii au venit cu nou algoritm care transformă conţinutul 2D în 3D, oferind totodată utilizatorilor posibilitatea să seteze profunzimea prin intermediul funcţiei “Depth Control“.
O altă funcţie introdusă pe noile televizoare este Personal-TV, care oferă posibilitatea personalizării televizorului. Folosindu-se de o cameră web televizorul poate detecta cine stă în faţa sa şi reglează automat setările utilizatorului respectiv, precum nivelul volumului, ordinea programelor etc. De asemenea, televizorul intră automat în standby dacă nu detectează nicio persoana în faţa sa, economisind astfel energie.
Noile televizoare oferă acces şi la Toshiba Places, o platformă de tip cloud, accesibilă prin browserul standard al computerului, sau prin interfața de utilizator specifică televizoarelor. Utilizatorii pot beneficia de o varietate de conținut și servicii precum, Music Place, Video Place, News Place, Game Place, App Place și Services Place, toate acestea printr-o singură accesare a platformei.
Accesul la Toshiba Places nu este limitat doar pentru utilizatorii de produse Toshiba, ci este accesibil tuturor. Toshiba Places va fi disponibilă începând din luna aprilie 2011 într-un număr tot mai mare de țări europene și pentru un număr în creștere de categorii de produse.
Modelul 55ZL1 va fi primul televizor care va include CEVO-ENGINE. Acesta va fi disponibil de luna viitoare şi va fi livrat cu un hard disk de 500 de GB care poate fi montat pe spatele televizorului. Televizorul vine cu un panou LED 512 cluster Local-Dimming, ceea ce permite o reproducere extraordinară  a nuanţelor de gri şi negru.