Ministerul Transporturilor a făcut public proiectul de buget pe anul 2017 al companiei TAROM, din care nu reiese în mod concret cât este valoarea celor două aeronave Boeing închiriate în luna mai. În anexa proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 al companiei TAROM, pus în dezbatare de Ministerul Transporturilor, este detaliat bugetul operatorului aerian. În documentul postat pe site-ul Ministerului Transporturilor nu se regăseşte nicio rubrică în care să fie menţionată valoarea ratelor celor două avioane, în schimb la capitolul investiţii sunt alocate fonduri în valoare de 267,79 milioane lei, comparativ cu anul 2016 în care au fost alocate 138,2 milioane lei. Cel mai probabil, valoarea ratelor pentru cele două avioane Boeing închiriate de TAROM se regăseşte la capitolul investiţii.

Conform bugetului de venituri şi cheltuieli, TAROM estimează că va înregistra în acest an venituri totale în valoare de 1,32 miliarde lei şi pierderi în valoare de 41,2 milioane lei. În 2017, cheltuielile de natură salarială sunt estimate la 142 milioane lei, pentru bonusuri sunt alocate 4,25 milioane lei, cheltuieli cu plăţi compensatorii aferente disponibilizărilor de personal ( aferente pensionarilor) se ridică la 11,8 milioane lei, iar costurile aferente contractului de mandat şi a altor organe de conducere şi control, comisii şi comitete se ridică la 2,4 milioane lei.
Dacă tot zboară în pierdere, TAROM face angajări, astfel, la sfârşitul anului, TAROM estimează că va ajunge la 2.067 de angajaţi, comparativ cu 1.841 salariaţi la sfârşitul anului 2016.
Salariaţii TAROM o duc bine, câştigul mediu lunar al acestora este de 5.827 lei, echivalentul a 1.280 euro, conform proiectului de buget aflat în dezbatere publică pe site-ul MT.