Serviciul de monitorizare si evaluare în timp real a fraudelor (Expert Monitoring Real-Time Fraud Scoring) este adaptat profilului de risc de pe fiecare piaţă şi furnizează emitenţilor, în timpul autorizării, un scor predictiv privind fraudele, ce indică probabilitatea ca o tranzacţie să fie frauduloasă. Astfel, MasterCard ajută emitenţii să identifice şi să prevină în timp real tranzacţiile frauduloase, permiţându-le creşterea capabilităţilor de detectare a fraudelor şi să îşi reducă ulterior costurile cauzate de acestea.

În plus, serviciul de monitorizare a conturilor ale căror date au fost afectate (Expert Monitoring Compromised Account) oferă emitenţilor estimări clare cu privire la aceste conturi, care sunt predispuse la fraudă. Emitenţii pot evalua într-un mod mult mai eficient riscurile de fraude şi astfel îşi reduc pierderile provocate de acestea şi îşi diminuează costurile aferente re-emiterii cardurilor.

„MasterCard ajută instituţiile financiare să îşi protejeze posesorii de carduri împotriva riscului de fraudă. Serviciul de monitorizare în timp real a fraudelor şi conturilor afectate permite clienţilor noştri să detecteze fraudele mult mai eficient şi să ia decizii de autorizare în cunoştinţă de cauză, pentru a stopa frauda înainte ca aceasta să se producă”, spune Wendy Murdock, Chief Payment System Integrity Officer, în cadrul MasterCard Worldwide.

Serviciul de monitorizare în timp real a fraudelor este momentan disponibil în SUA, Canada, America de Sud, Anglia, Irlanda, Olanda, Italia, Germania şi Europa de Est – inclusiv în România. Acest serviciu va fi introdus pe toate pieţele din Europa la începutul anului 2011, dar şi pe alte pieţe din întreaga lume, pe parcursul anului. Serviciul de monitorizare a conturilor afectate este disponibil, la nivel global, pentru emitenţii de pe orice piaţă.