Mai precis, modelul X1 costă 899 de lei și are configurația cu 2GB RAM și 16GB spațiu de stocare, în timp ce modelul cu 3GB RAM și 32GB spațiu de stocare are prețul de  999 de lei. Versiunea high-end, respectiv modelul X1 Max, va ajunge în magazine până la finele acestui trimestru, și va avea un preț recomandat de 1099 de lei pentru versiunea cu 3GB RAM și 32GB spațiu de stocare, respectiv 1399 de lei pentru versiunea cu 4GB RAM și 64GB capacitate de stocare.  

Neffos X1 și X1 Max folosesc procesorul Octa-core MediaTek Helio P10 și suportă Wi-Fi dual band și multiple benzi LTE pentru acces rapid la Internet oriunde este disponibil.

X1 are un display HD de 5 inch, iar modelul X1 Max unul Full HD de 5,5 inch, cel din urmă fiind cu ecran 2.5D Corning Gorilla Glass. Display-urile utilizează tehnologiile Full In-Cell și TDDI (Touch and Display Driver Integration) pentru o responsivitate sporită a ecranului și o experiență unică pentru utilizatori. Ambele modele sunt dotate cu o cameră principală de 13MP cu senzor Sony IMX258, apertură f/2.0, phase-detection autofocus și blitz dual-LED pentru o mai bună captare a imaginilor pe timp de noapte. La camera principală se adaugă o a doua cameră frontală de 5MP.

Configurațiile de vârf pentru fiecare dintre modele includ 3GB RAM și 32GB capacitate de stocare în cazul X1, respectiv 4GB RAM și 64GB capacitate de stocare în cazul X1 Max. Smartphone-urile au slot microSD pentru extinderea capacității de stocare cu până la 128GB.

Totodată, sunt dotate cu cititor de amprente care permite deblocarea telefonului în 0,2 secunde. Cu fiecare utilizare, datorită unui algoritm inteligent, cititorul de amprente “învață” amprenta utilizatorului și crește acuratețea de citire a acesteia pentru un nivel sporit de securitate.

X1 are un acumulator de 2250mAh, respectiv 3000 mAh în cazul X1 Max, dar și funcția fast-charging care asigură încărcarea cu până la 50% în aproximativ 30 de minute, pentru modelul din urmă.

Ambele modele rulează cea mai nouă versiune Android 6.0 Marshmallow, versiune optimizată cu peste 3000 de îmbunătățiri la nivel de performanță, utilizare, multitasking și autonomie mai bună a bateriei.

Seria X1 are design unibody cu spate metalic dublu-curbat și fiecare model este disponibil în două variante de culoare: gri și auriu. Ambele smartphone-uri au rame extrem de subțiri, unele dintre cele mai subțiri disponibile în acest moment în industrie, de 2,75mm pentru X1 Max, respectiv 2,95mm pentru modelul X1. Grosimea smartphone-urilor este de 7,85mm pentru modelul X1 Max, 7,95mm, pentru modelul X1.